Værd at vide <em>om SEO</em>

Værd at vide om SEO
23. oktober 2015 [email protected]

seo

Der findes mange artikler, bloginglæg, eksperter og bøger om SEO (‘Search Engine Optimization’ – søgeordsoptimering), hvilket vidner om, at det er svært at give en endegyldig opskrift på, hvordan man producerer effektiv SEO.

Som basisintroduktion til emnet, er det dog værd at vide:

1. Man kan ikke snyde Google

Google er verdens største søgeordsmaskine og samtidigt arbejdsplads for nogle af de dygtigste mennesker på SEO området, som dagligt udtænker algoritmer for, hvordan søgeordsmaskinen bliver mere advanceret i at rankere sites, men samtidigt endnu mere intuitivt brugervenlig.

Det handler om ‘user intent,’ hvilket bl.a. betyder, at der tages højde for computerens IP-adresse (som tilkendegiver geografisk placering i verden og dermed vil fremprioritere søgeresultater fra området) og eventuelle stavefejl (“mente du..?”)

dronning margrethe google søgning

Google kommer sågar med forslag til, hvad søgningen kunne præciseres med.

Det betyder samtidigt, at SEO kræver løbende arbejde, hvis man skal være på forkant med ændringer i søgeordsmaskinernes algoritmer.

Regel nr. 1 er derfor – prøv aldrig at snyde Google. Google er klogere end dig og genkender hurtigt forsøg på at opnå højere siderankering end egentlig relevant for søgeresultatet. Og Google straffer, hårdt, dem som alligevel vover pelsen. Strafudmålingen er ganske simpel og brutalt effektiv: langt lavere siderankering for sites, som viser sig at være upålidelige. Ergo, Google udstikker rammerne, vi andre må rette søgeordoptimeringen ind derefter.

Som udgangspunkt, gør Google det, de er bedst til, nemlig at sortere søgeresultater efter relevans, så fokusér heller på, hvordan I gør jeres indhold endnu mere vedkommende for målgruppen.

2. Don’t repeat yourself

DRY-konceptet “Don’t Repeat Yourself” gælder både indenfor webdesign som for unikt indhold på jeres site. Kort sagt, så elsker Google unikt indhold og straffer dupliceret indhold.

Undlad at gentage content fra samarbejdspartneres websites. Brug hellere indholdet til at backtracke links til jeres eget website (med andre ord: Få dem til at linke til jer) og derigennem opnå højere rangering hos Google. Links fra andre pålidelige websites øger nemlig troværdighed hos Google, hvilket højner jeres sitets relevans i søgeordsresultater.

Derfor er det altid en god prioritering at gæsteblogge eller deltage i interviews på andre sites. Det giver ikke kun øget trafik, men også forstærket SEO.

3. Godt indhold giver god trafik

Vi kommer ikke udenom, at gennemarbejdet, knivskarpt og brugbart indhold i sidste ende er det, der driver trafikken ind på jeres site og samtidigt afføder de gode keywords, som er nøglen til effektiv SEO. Som Bill Gates skrev tilbage i 1996 “Content is King.” Internetbrugere vil følge godt, relevant indhold, så skær ind til benet og levér jeres budskab.

Som nævnt under ‘Fem Social Media tips til WordPress’ er det også vigtigt at holde sig for øje, at Google straffer sites, der ikke er responsive (see, what we just did there?) så kig jeres site grundigt igennem på hhv. computer, mobil og tablet, og sørg for, at det tilpasser sig de forskellige enheder. Alle Oneclevercode.com sites er fuldt responsive, så hvis I er eller har været kunde hos os, er der ingen grund til alarm.

I er velkomne til at kontakte os på hello@oneclevercode.com, hvis vi skal assistere med korrekturlæsning og tekstoptimering, så indholdet på jeres site brænder igennem, ligesom vi kan være behjælpelige med at gøre jeres site responsivt.

 

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*