Tips & tricks: Sådan <em>loader</em> jeres WordPress website lynhurtigt

Tips & tricks: Sådan loader jeres WordPress website lynhurtigt
12. november 2015 [email protected]

DeathtoStock_Creative Community5

Når det kommer til jeres websites frontend performance, eller – sagt på godt dansk – hvor tjept sitet loader, kan hastigheden næsten ikke være stærk nok. Det er efterhånden mange år siden, internetbrugeres tålmodighed strakte sig ligeså langt, som det tog for modemmet at bippe og skratte sig igennem til online forbindelse, for idag er nettet så rasende hurtigt, at de websites, folk besøger, må være ligeså.

Hvis det tager for lang tid at bevæge sig rundt på et site, så, vupti, er besøgende videre, for zappermentaliteten er dybt forankret i de flestes adfærd på nettet.

Men helt apokalyptisk skal det ikke lyde, for det er heldigvis en temmelig simpel løsning på alt dette: Nemlig at gøre jeres website lynhurtigt. Og hvordan gør man så det?

TEST HASTIGHEDEN PÅ JERES WORDPRESS WEBSITE

Groft sagt, afhænger et sites hastighed af dens back-end og front-end performance. Backend er alt, der ligger i sitets opbygning, dens kode, server m.v., hvorimod front-end er det, der møder besøgendes øjne, når de kommer ind på sitet: Billeder, tekst, Javascript osv. Med andre ord: Det content I genererer til sitet.

Det siges, at et websites hastighed er 80% betinget af front-end og 20% back-end, så der er altså god mulighed for at nedbringe loadtiden ved at gøre nogle tiltag hist og her.

Tjek evt. jeres websites hastighed via WebPageTest, som måler hvor mange sekunder, det tager at loade sitet, og samtidigt om problemet ligger i jeres backend eller frontend.

Hurtig loadtid er også alfa og omega ifht. SEO. Brugeroplevelsen prioriteres højt i Googles algoritmer, som rangerer søgeresultater herefter. Endnu en grund til at kigge nærmere på jeres websites hastighed.

BRUG IKKE STØRRE BILLEDER END NØDVENDIGT

Hvis jeres indhold løbende opdateres, kan unødvendigt store billeder gøre sitet langsomt. Faktisk er det oftest hovedårsagen til dårlig loadtid. Sørg derfor altid for at reducere filstørrelsen til det præcise antal pixels, som billederne på sitet vises i. Det har ingen betydning for kvaliteten af billedet på sitet – kun selve filstørrelsen.

Der er en række måder at komprimere billeder på. I iPhoto gøres det lettest ved at trykke på det valgte billede, vælge ‘Filer’ –> ‘Eksportér’ og under ‘Size’ customize bredden til ønskede antal pixels, fx. 800 pixels i bredden. Husk også at vælge ‘Maksimum’ under ‘JPEG Kvalitet,’ så billedet fremstår skarpest muligt.

En anden løsning er at installere ‘WP-Smush It’ plug-in, som klarer billedkomprimeringen for jer uden at gå på kompromis med kvaliteten. Easy as toast.

ANDRE GODE RÅD

  1. Hvis I benytter Javascript på sitet, så flyt den til bunden af sitet, således at alt andet loades først.
  2. Fjern overflødige plugins.

Har I problemer med loadtiden, så skriv til os på hello@oneclevercode.com og lad os kigge på det. Vi har hastighedsoptimeret mange sites med stor succes.

Del gerne jeres bedste råd til en hurtigere loadtid i kommentarfeltet.

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*