Sådan lægger du en effektiv SEO strategi

Sådan lægger du en effektiv SEO strategi
30. november 2015 [email protected]

Inden jeres nye produkt eller website launches, er det fornuftigt at have udtænkt en SEO strategi. Det giver jeres virksomhed mulighed for at tracke og analysere aktiviteten, som er nøglen til at forstå hvorfor og hvordan besøgende benytter sitet. Derigennem kan I tydeligere identificere jeres kundesegment og bruge den viden til at gøre indholdet endnu skarpere.

Først og fremmest er det vigtigt at holde sig for øje, at Google kigger efter user intent, altså brugernes hensigt med søgningen, når søgeresultaterne rangeres i forhold til hinanden. Læs evt. mere under ‘Værd at vide om SEO.’ 

Her kommer nogle forslag til hvilke overvejelser, I kan gøre jer i den forbindelse:

Når I skal planlægge en vellykket SEO strategi, må I først gøre jer nogle tanker om, hvilke spørgsmål jeres kunder typisk vil sidde med. Hvilke behov vil lede dem til lige præcis jeres website – og hvordan ville den søgning i givet fald se ud?

“retro almueblå køkkenskabe”? “tips til wordpress”? “hvordan skifter man dæk?”

Fokusér på målgruppen og hvilke intentioner brugere måtte have i det sekund, de søger efter netop jeres site. Læg dernæst en strategi for, hvordan I bedst imødekommer dem.

Et godt sted at starte er at lave en liste over nøgleord, I forestiller jer, vil blive brugt i søgefeltet fx. “dækskifte billigt” “skifte dæk” “mekaniker aarhus” m.v. Prøv dernæst at sammenholde nøgleordene med de behov og intentioner, som I forventer, at kunderne har i det øjeblik, de leder efter jer.

Hvor befinder kunderne sig henne og er det afgørende for dem, at jeres virksomhed ligger i nærområdet? Hvad har de brug for? Gør-det-selv tips, en service eller specifik vare? Hvilken forbrugeradfærd kendetegner jeres kunder – har de brug for udtømmende information inden køb eller er de mest orienteret om at få den billigst mulige løsning?

Ergo: Hold jeres besøgendes lokalitet, behov, forbrugeradfærd og intentioner med søgningen for øje, når I planlægger SEO strategi.

Det er fornuftigt at sikre, at indholdet på jeres website både er 1) informativt, 2) salgsorienteret og 3) promoverer, hvad I kan tilbyde som virksomhed. Måske er det nødvendigt med en webredaktør, der skemalægger og udfærdiger løbende updates på sitet, så hvert punkt bliver taget under kærlig behandling.

Som tidligere nævnt, er det komplet tidspilde at overveje SEO-strategier, der kan “snyde” jer til en højere Google rangering. Sørg istedet for, at jeres indhold er så relevant som overhovedet muligt for jeres målgruppe – så skal kunderne nok finde jer.

Husk nu at sørge for, jeres website er responsive – altså tilpasser sig de forskellige enheder, jeres besøgende læser med fra, uanset om det er computer, tablet eller mobil – for Google straffer med markant dårligere siderangering, hvis det ikke er på plads. Og det ville jo være umanerligt ærgeligt, hvis jeres indhold er knivskarpt.

Kontakt evt. hello@oneclevercode.com, hvis I mangler hjælp til at gøre sitet responsive. Den kan vi hurtigt klare.

God fornøjelse!

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*