It takes two, baby / Pantone <em>Color of the Year</em> 2016

It takes two, baby / Pantone Color of the Year 2016
26. januar 2016 [email protected]

For første gang nogensinde har Pantone udvalgt ikke én, men to farver som Color of the Year 2016, nemlig Rose Quartz, en varm rosa nuance, og Serenity, en kølig himmelblå tone, aka Pantone 13-1520 & Pantone 15-3919. Et overraskende valg fra den toneangivende farveproducent, som hvert år udpeger, hvilken trendfarve opsummerer tidsånden.

Pantone sagde i den officielle frigivelse, at Rose Quartz er “en overbevisende og alligevel blid tone, der formidler medfølelse og en følelse af ro,” mens Senenity emmer af “sindsro, vægtløshed og luftighed, ligesom den blå himmel over os.”

Med lige så højtravende vendinger vil vi ikke omtale de to farver… og man kunne måske endda forledes til at tænke, “Hey, det der ligner jo umiskendeligt de oldgamle, traditionelle baby-farver”, og du er ikke helt forkert på den. En af grundene til, at Pantone netop har plukket disse to farver ud er for at udfordre de traditionelle sammenhænge mellem farve og køn.

Man kunne så igen, lidt tørt, argumentere for, at det havde været smartere bare at vælge Rose Quartz, fordi det ville sende et budskab om, at pink er for alle, ikke kun piger, men … hey, hvad ved vi?

Anyhow: Vi kan lide farverne, kan vi, og for de selfie-besatte kan vi tilmed meddele, at de der i deres inderste nu plages af ønsket om at tone hele deres (foto-)univers i Rose Quartz og Serenity, ikke behøver at lede længere. Foto-appen Aviary har selvfølgelig tilføjet to styks specielle filtre – tadaa – Rose Quartz og Serenity.

credit_-photo-by-reggie-reagor_-man-one-in-la-3

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*