Google er blevet <em>klogere</em>. Det samme er <em>vi</em>.

Google er blevet klogere. Det samme er vi.
30. december 2015 [email protected]

Oneclevercode.com SEO Google

Det er ikke uden grund, at det er blevet et begreb i sig selv “at google noget,” for Google indeholder mange svar og bliver tilmed klogere dag-for-dag. I dens tidligste stadier, tilegnede søgemaskinen sig sprogforståelse på samme måde som et lille barn. Først lærte den at svare på spørgsmål, der kun bestod af enkelte ord fx “mor,” “far,” eller “Robin Williams,” som var danskernes mest søgte person på Google i 2014.

Senere lærte Google at besvare enkle spørgsmål. Nu kunne man spørge: “Hvor gammel er Lars Løkke Rasmussen?” eller “Hvad er ebola?” og få svar derpå. Ligesom i dag, blev søgeresultaterne rangeret efter relevans, og svaret var derfor som oftest at finde iblandt de øverste links. Men nu er Google blevet endnu klogere. Nu kan søgemaskinen nemlig svare på komplekse spørgsmål.

Som Google selv forklarer på deres officielle blog, kan søgemaskinen nu i højere grad aflæse præcis hvilke svar, brugerne er ude efter. Med udgangspunkt i spørgsmålet “Who was the US president when the Angels won the World Series,” fint illustreret nedenfor, kan Google nu i højere grad forstå spørgsmålets semantik, og dermed udlede både hensigten (user intent) med søgningen og dermed finde frem til det korrekte svar.

nexus2cee_GoogleSearchComplexQuestions

Det betyder, at Google nu er i stand til at forstå bl.a. superlativer, og dermed afkode tillægsordets grad (stor, større, størst) i sammenhæng med det søgte ord, fx. “Hvem er den ældste mand i Danmark” og endda koble det op på specifikke årstal. Der er selvfølgelig stadig enkelte missere, men det er et uomtvisteligt endnu et vigtigt fremskridt for Google og ikke mindst en vigtig pointe at holde in mente til SEO.

 

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*