Girl Code / Kvindelige <em>kodere</em> vinder frem

Girl Code / Kvindelige kodere vinder frem
25. januar 2016 [email protected]

1031

I film og tv er kodere typisk afbilledet som nørdede, introverte mænd, der lever af ostepops og Cola med et ekstra skud koffein (og i den virkelig verden er det heller ikke helt ved siden af…), men den seneste udvikling indenfor tech-verdenen viser, at kvindelige kodere – også dem med børn og familieliv, i høj grad vinder frem i branchen. Faktisk er det blev en stigende tendens i sådan en grad, at BCC har haft dedikeret en hel programserie til fænomenet, nemlig Girls Can Code. Det er ret cool.

Kvinder er øjensynligt – i stor stil – ved at skabe sig en niche inden for kode; den særligt æstetiske af slagsen, vel at mærke. Den, der tager udgangspunkt i strømningerne fra mode, kunst mv., fortæller Marie Claire. Kvinder, som påskønner den kreative udfordring i at kode smukke sites og intuitivt kender balancen i at kode feminine, cool sites fremfor de steoreotypiske, sukkersøde af slagsen.

Det er sjovt nok en tendens, som vi tydeligt genkender fra Oneclevercode.com, hvor vores stab næsten udelukkende består af kvinder. Er det et pudsigt sammentræf eller en overlagt strategi? Egentlig har det ikke været et overlagt valg (Nok nærmere har vi forsøgt at vælge medarbejdere med hjertet), men det, vi har oplevet, gør, at vi ikke vil tøve med at hyre kvindelige kodere og layoutere i fremtiden.

Vi tog faktisk emnet op forleden, og her kommer et udpluk af de kommentarer, der blev udvekslet henover computerskærmene, da kontorsnakken faldt på kvindelige kodere:

“Det er min erfaring, at kvinder, måske fordi de er mere strukturerede, skriver renere kode, som andre kan tyde og arbejde videre på. At de så også rent faktisk forstår hvad jeg, en kvinde, beder om, gør jo kun sagen bedre.”

En anden tilføjede: “Jeg ved godt, at det er ekstremt generaliserende, det jeg siger nu, men kommunikationsmæssigt er det meget nemmere at have med kvindelige kodere at gøre. Udover at vi kan sniksnakke om dette og hint, så flyder snakken også bedre, når det handler om arbejde. Kvinder har bare bedre kommunikations-skills og fortæller hvad de har i sinde at gøre – og det er der behov for, når vi arbejder med det, vi gør.”

Og til slut: “Måske er det tilfældigheder, men jeg oplever, rent designmæssigt, at kvinder er bedre til at rumme og kreere, både et maskulint layout og et feminint layout, hvor jeg endnu har til gode at finde en mandlig designer, som kan ramme det feminine til punkt og prikke… de kæmper simpelthen for meget med det.”

Det er ikke kun Marie Claire, som spår kvinder i tech en lysende fremtid. ELLE Magazine US har også fået fært af tendensen og har for andet år i træk valgt at skabe øget opmærksomhed om de kvinder, der virkelig markerer sig inden for kodning gennem initiativet Women in Tech Power List, som angiver de 10 mest indflydelsesrige og inspirerende kvinder inden for kodning. 

Robbie Meyers, chefredaktør for ELLE Magazine US, spår, at kvinder i høj grad vil tegne fremtiden i kode. En tendens, som bl.a. Google og non profit organisationen, Girls Who Code, også arbejder målrettet for at forstærke, idet kvinder, lige i øjeblikket, er stærkt underrepræsenteret ift. mænd.

Selv siger Girls Who Code: “Girls Who Code arbejder målrettet mod at introducere en million kvinder til det teknologiske felt inden 2020 og samarbejder med amerikanske folkeskoler, gymnasier og universiteter om at afmystificere kodning og lokke flere kvinder til at udfolde deres kreativitet derigennem.”

Selv mastodonten Google ser et stort potentiale i kvindelige kodere og har afsat 50 millioner dollars til et lignende projekt, der har til sigte at introducere kvinder for kodning allerede fra en ung alder.

Kort sagt: Bemærkelsesværdige indsatser fra mange kanter, som alle peger på, at kvinder er blevet ret så attraktive som kodere… og vi her hos Oneclevercode.com er da også pænt stolte af at være del af en så fremherskende tendens.

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*