8 tips til et <em>killer</em> website, alle vil <em>elske</em>

8 tips til et killer website, alle vil elske
4. februar 2016 [email protected]

design-01

Enhver virksomhed bør have et website, der skaber synlighed, profilerer virksomheden og genererer flere kunder eller læsere. Det ved vi alle. Men, og her kommer et stort men: alt for mange firmaer affinder sig med at være online and that’s it.

“Okay”, spørger du måske, “hvad er problemet? Firmaet er jo online?”. Well. Problemet er, at mange firmaer tænker, at når først de har fået lavet et website, så skal de ikke foretage sig mere. Den opfattelse holder desværre ikke længere. Et website skal pudses, passes og plejes… websitet er, på lige fod med en facade eller firmaets medarbejdere, trods alt virksomhedens ansigt udadtil.

Og hvad kan der så ske ved, at I ikke holder sitet fit? Flere ting, faktisk. Hvis sitet ikke vedligeholdes og opdateres, kan det anskues som en “Velkommen indenfor”-dør for hackere. Sitet kan også, hvilket faktisk er lige så slemt, udsende en vibe, I som firma for længst er færdige med. Måske er sitet fyldt med fæle stock photos og grafikker, som slet ikke matcher jeres image; noget, som ikke var så vigtigt engang, men som faktisk er blevet essentielt.

Man kan bare ikke udtrykke seriøsitet med et, ehm, knald-lækkert site fra 2006, som aldrig siden er blevet forfinet. Et site, hvor stavefejlene står i kø eller hvor der er begået så simple, men fatale fejl, at Google, hvor meget end de gerne vil, har svært ved at indeksere websitets sider.

Velkommen til en lille lavpraktisk do’s-liste, der kort skitserer, hvordan jeres website effektivt trækker besøgende ind, sørger for at konvertere besøgende til kunder og – for det er vigtigt – styrker jeres image.

1. Jeres website skal emme af professionalisme
Sjuskede eller ‘Jeg smider da bare lige selv min hjemmeside sammen’-websites? Totalt turnoff. Brug lidt af budgettet på at få gjort arbejdet ordentligt og benyt jer af et firma, hvor æstetikken rent faktisk betyder noget. At have et professionelt website er… professionelt. Med det in mente: Regn med årligt at bruge en sum penge på at vedligeholde sitet. Ikke kun teknisk, men også designmæssigt.

2. Responsive. Responsive. Responsive.
At have et responsivt site (altså at jeres site kan tilgås på en hensigtsmæssig og læsbar måde på både computer, tablets og mobiler) er alfa og omega. Dels straffer Google jer ifm. placering i søgeresultaterne, hvis ikke sitet er responsivt, og dels, ved ikke at have et responsivt site, mister I også potentielle kunder. Det er et faktum, at over 52% af verdens befolkning tilgår nettet hver evigt eneste dag ved hjælp af mobiler og tablets, så hvis ikke jeres site allerede er responsivt… kontakt os eller et andet bureau, så der kan blive rettet op på det hurtigt.

3. Gentag jeres firmanavn overalt på sitet
Søgemaskiner kan ikke indeksere ord fra et logo. Sørg derfor for, at jeres firmanavn er at finde i alle de tekster, I skriver. Det samme gælder firmaadressen (om end adresser skal kastes lidt mere nænsomt ind i alskens tekster). Summa summarum: Lokale søgeresultater er vigtigere end nogensinde, så jeres adresse skal være fremtrædende.

4. Sørg for Click-To-Call format
Søgemaskiner er ikke de eneste, der har brug for nem adgang til jeres kontaktoplysninger. Det har jeres kommende og nuværende kunder også. Med så mange mennesker som tilgår websites via smartphones, skal I specielt sørge for, at jeres telefonnummer er programmeret sådan, at smartphone-brugere bare kan klikke på nummeret og ringe op. Har I forsøgt at finde et nummer på et website for derefter at være nødt til at skulle memorere det og manuelt taste det ind? Pænt irriterende.

5. Fremhæv jeres USP
Jeres ‘Unique Selling Point’ (USP) fortæller besøgende, hvorfor de skal gøre forretninger med jer i stedet for at klikke tilbage til søgeresultatet. Hvad gør I som skiller jer ud fra konkurrenterne? Kommunikér det ud. Gennem billeder, kortfattede beskrivelser, og gerne begge dele, bør besøgende på nul-komma-fem være i stand til at regne ud, hvad jeres virksomhed gør, hvad I står for og hvem I er. Her er vi altså ikke ude i “the more the merrier”.

6. Saml på rosende ord
Den bedste måde, hvorpå I kan fortælle folk, hvor god jeres virksomhed er, er gennem andres rosende ord, så saml alle de guldkorn og søde ord, I gennem tiden har fået, og læg dem online.

7. Gør jeres site personligt
I behøver ikke at dele jeres foretrukne farver, shoppingtips eller vise billeder af jeres hunde, men sørg for altid at inkludere navne på virksomhedsejerne og de ansatte. Vis også gerne billeder og en lille bio. Det personlige sælger og giver sitet et vedkommende touch, som kunder rigtig, rigtig godt kan lide.

8. Optimér jeres site
SEO (Søgemaskineoptimering) er afgørende, når I skal lede nye besøgende til jeres site. SEO-optimeres jeres site på naturligvis vis (fx ved hjælp af et plugin, hvor I får mulighed for at indtaste relevante søgeord til hver side på sitet) er der nemlig større sandsynlighed for, at websitet ranker højere i søgeresultatet, når der googles på et ord, som matcher ord I selv har på sitet.

En anden god måde, hvorpå I kan opnå bedre placeringer (og holde kunderne til ilden!), er ved at integrere en lille virksomhedsblog, hvor I dagligt, eller et par gange om ugen, skriver indlæg. Og til slut: Udgående links får søgemaskiner til at tro, at jeres site er en værdifuld ressource, hvorfor I får en bedre placering, ligesom I skal huske at billeder skal have tags og billedtekster tilknyttet, når I uploader dem – også det hjælper jer ifm. SEO.

Sådan. Så er I kørende!

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*